Prípravok na obmedzenie a zastavenie hubových a bakteriálnych chorôb viniča, ovocných stromov, zemiakov zeleniny alebo jahôd. Pre ekologického poľnohospodárstva. Pasívny pomocný prostriedok na podporu zdravotného stavu rastlín, obmedzuje vývoj hubových a bakteriálnych chorôb. Choroby Pleseň zemiaková, pleseň viniča (peronospóra), pleseň uhorková, pleseň paradajková, chrastavitosť. Oblasť použitia Zemiaky, zelenina, jadroviny, vinič. Pôsobenie Altela je kontaktne pôsobiaci produkt, ktorý obmedzuje vývoj patogénnych húb a baktérií na povrchu rastlín. Obsahuje prírodné enzýmy, polyketídy, neživé baktérie, rastlinné extrakty, ktoré vytvárajú na povrchu rastlín nevhodné prostredie pre množstvo patogénnych organizmov. Zároveň obsahuje niektoré stopové prvky ako je mangán a zinok, ktoré sú významné pre aktivizáciu obranných mechanizmov rastlín. Aplikácia Altela sa používa v období predpokladaného výskytu patogénu - po splnení infekčných podmienok alebo v období viditeľného výskytu choroby.